Kulinarna podróż przez Indie

Nie ma lepszego miejsca niż nasze warsztaty, by rozpocząć zgłębianie tajników głównych dań kuchni indyjskiej.
Na tych warsztatach wybierzemy się na kulinarną wyprawę z Tapi Sharma, który to zna kuchnię indyjską „od podszewki” i postara się abyś poczuł smak prawdziwych Indii. Obecnie jeden z niewielu w Polsce trenerów kuchni indyjskiej prowadzący kursy kulinarne na różnych poziomach zaawansowania.
Wspólne gotowanie pomoże Ci samodzielnie odtworzyć smak tych wszystkich potraw w swoim domu.
Menu
- veg poha czyli płatki ryżowe z warzywami i przyprawami,
- rajma czyli czerwona fasoli w sosie pomidorowo-cebulowym z przyprawami,
- tawa paneer czyli serek paneer smażony z papryką, cebulą i pomidorem oraz przyprawami na tawie,
- chapati czyli chlebek Indyjski,
- malpua czyli małe, smażone naleśniczki zanurzone w gęstym cukrowym syropie.
Gotowanie zakończymy wspólnym posiłkiem przy lampce wina.
Podczas warsztatów będzie serwowana kawa, herbata i woda.
Dodatkowe informacje
Organizator zastrzega sobie prawo do odwołania zajęć, jeżeli nie zbierze się minimalna liczba uczestników.
ZERO WASTE – przynieś pojemnik i zabierz ze sobą jedzenie przygotowane na warsztatach.
340,00 zł/os
Termin: | 2025-06-06 |
Godzina: | 18:00 |
Lokalizacja: | Warszawa (Studio Kulinarne Bosch Al. Jerozolimskie 183 02-222 Warszawa) |
Prowadzący: | Tapi Sharma |
Czas trwania: | 3-4 h |














