Kuchnia koreańska - odkryj nowe smaki

Kuchnia koreańska to nie tylko wspaniały smak lecz także dbałość o kolorystykę i wygląd serwowanej potrawy.
Inessa Kim - Koreanka mieszkająca w Polsce i autorka książek o tematyce kulinarnej, kolejny raz zabierze Cię w kulinarną podróż do Korei. Poznaj egzotyczne potrawy, które przygotujesz pod czujnym okiem prowadzącej i naucz się jak zrobić je samodzielnie w swojej kuchni.
Podczas warsztatów będzie możliwość zakupu książek z dedykacją Innesy Kim.
Menu
- gamjatang – pikantna i rozgrzewająca zupa gotowana na kościach wieprzowych,
- tteokbokki - kluski ryżowe z warzywami i jajkiem,
- chapchae – makaron ze słodkich ziemniaków z warzywami,
- sogogi o-yi bokkeum – ogórki z wołowiną,
- chapssal donuts – koreańskie pączki ryżowe.
Gotowanie zakończymy wspólnym posiłkiem przy lampce wina.
Podczas warsztatów będzie serwowana kawa, herbata i woda.
Dodatkowe informacje
Organizator zastrzega sobie prawo do odwołania zajęć, jeżeli nie zbierze się minimalna liczba uczestników.
ZERO WASTE – przynieś pojemnik i zabierz ze sobą jedzenie przygotowane na warsztatach.
340,00 zł/os
Termin: | 2024-01-26 |
Godzina: | 18:00 |
Lokalizacja: | Warszawa (Studio Kulinarne Bosch Al. Jerozolimskie 183 02-222 Warszawa) |
Prowadzący: | Inessa Kim |
Czas trwania: | 3-4 h |









