Koreański Street Food

Kuchnia koreańska to nie tylko wspaniały smak lecz także dbałość o kolorystykę i wygląd serwowanej potrawy.
Jeśli jesteś pasjonatom lub pasjonatką gotowania i uwielbiasz kuchnię azjatycką to musisz pojawić się właśnie na tych warsztatach kulinarnych. To będą warsztaty podczas, których smakami przeniesiemy Was w odległe krańce świata.
Inessa Kim - Koreanka mieszkająca w Polsce i autorka książek o tematyce kulinarnej, zabierze Cię w kulinarną podróż do Korei. Poznaj egzotyczne potrawy, które przygotujesz pod czujnym okiem prowadzącej i naucz się jak zrobić je samodzielnie w swojej kuchni.
Będą to warsztaty kulinarne, podczas których wspólnie wykonamy:
- dakgangjeon - smażony kurczak po koreańsku (KFC - Korean Fried Chicken),
- kimbab - rolki z ryżem, wołowiną i warzywami,
- samgeopsal - grillowany boczek z dodatkami,
- hotteok - placki drożdżowe ze słodkim nadzieniem.
Gotowanie zakończymy wspólnym posiłkiem przy lampce wina.
Podczas warsztatów będzie serwowana kawa, herbata i woda.
Dodatkowe informacje
Organizator zastrzega sobie prawo do odwołania zajęć, jeżeli nie zbierze się minimalna liczba uczestników.
ZERO WASTE – przynieś pojemnik i zabierz ze sobą jedzenie przygotowane na warsztatach.
340,00 zł/os
Termin: | 2025-07-23 |
Godzina: | 18:00 |
Lokalizacja: | Warszawa (Studio Kulinarne Bosch Al. Jerozolimskie 183 02-222 Warszawa) |
Prowadzący: | Inessa Kim |
Czas trwania: | 3-4 h |









