Sebastian Lulis
Sebastian związany jest ze światem gastronomii od niemal 20 lat. Jednak od 14 lat zajmuje się sushi i to jest Jego największą pasją i specjalizacją.
Swoją przygodę zaczął w 2007 roku, w Warszawie, w restauracji Sushi 77. Swoje umiejętności doskonalił min poprzez pracę w restauracjach Sushi King czy Sakana. W 2015 roku był uczestnikiem pierwszej polskiej edycji Global Sushi Challenge, następnie wyjechał z Polski by zdobywać doświadczenie w Alice Choo czy Seven Asia w Szwajcarii, w Nikki Beach w Hiszpanii i na Barbadosie.
Obecnie pracuje jako szef kuchni w warszawskiej restauracji SEN.
Jest fanem kuchni Nikkei oraz japońskich alkoholi, w szczególności Sake.
Sebastian chętnie dzieli się swoją wiedzą i niewątpliwie zaraża pasją.
Po spotkaniach z nim wyjdziecie nie tylko usatysfakcjonowani pysznym jedzeniem, ale również bogatsi o wiedzę z zakresu sushi.