Krzysztof Kopciński

Wieloletni szef cukierni, w kultowej Kawiarni i Restauracji Nowy Świat. Pracował w cukierni Lukullus, a potem zmieniał cukiernie, ale nie zmieniał stanowiska – we wszystkich był szefem i tak jest do dziś. Szefował cukiernikom w Klubie Polskiej Rady Biznesu w Pałacu Sobańskich pod opieką Wojciecha Modesta Amaro, następnie w restauracji Tamka 43 a od roku 2012 współpracuje z Robertem Sową, obecnie w jego autorskiej restauracji N31.

Uczestniczył w wielu kursach i szkoleniach m.in. w Londynie w hotelu Dorchester prowadzonym przez Alaina Ducassa, uznanego za najlepszego szefa kuchni na świecie.

Współpracuje między innymi z międzynarodową szkołą kulinarną „Ashanti” oraz innymi, branżowymi firmami szkoleniowymi.

Współautor „Księgi Szefów Kuchni” oraz autor deserów w „Kuchni Polskiej XXI wieku” Wojciecha Modesta Amaro.

W cukiernictwie fascynuje go łączenie różnych, wręcz przeciwstawnych smaków, oraz wzajemne przenikanie faktur od tych subtelnych i aksamitnych po zdecydowane i złożone w konsystencji. Kunsztem jest dla niego umiejętność skomponowania wyrafinowanego i zaskakującego w smaku deseru i zamknięcia go w ciekawej formie. Praca to jego pasja, którą od lat pielęgnuje, a swoją wiedzę stara się przekazywać następnym pokoleniom podczas prowadzonych pokazów i warsztatów.

Krzysztof Kopciński
DODAJ SWOJĄ OPINIĘ
OPINIE KLIENTÓW
Data dodania:2022-03-15 |Zuzia
ocena ocena ocena ocena ocena
Prowadzący:Krzysztof Kopciński
Warsztaty z Panem Krzyśkiem to super zabawa ! W końcu nauczyłam się jak prawidłowo robić makaroniki :-)
Data dodania:2021-12-07 |Elzbieta
ocena ocena ocena ocena ocena
Prowadzący:Krzysztof Kopciński
Fantastyczna kulinarna przygoda, miła atmosfera , wspaniały prowadzący i doskonała organizacja ! Polecam !
DODAJ SWOJĄ OPINIĘ
Wybierz prowadzącego*:
Twoja ocena:
*Pola oznaczone gwiazdką są obowiązkowe