Karolina Walawender
Pasjonatka kuchni koreańskiej i kultury Azji, która swoje zamiłowanie do tych smaków odkryła podczas życia w australijskiej dzielnicy koreańskiej. To właśnie tam, otoczona zapachami i tradycjami Korei, zakochała się w tej niezwykłej kuchni. 16 lat temu przeniosła odrobinę Korei do swojego domu, zaczynając swoją kulinarną przygodę od robienia kimchi.
Od 5 lat prowadzi działalność komercyjną pod marką Ozi Kimchi, której smak pokochała cała Warszawa, a jej autentyczność docenili nawet Koreańczycy mieszkający w Polsce. O jej kimchi mówiono nawet w koreańskiej telewizji, wystąpiła w kilku kulinarnych programach telewizyjnych.
O kimchi może opowiadać godzinami, od 3 lat dzieli się swoją wiedzą, ucząc innych, jak samodzielnie przygotować to pyszne danie. Na swoim instagramowym profilu inspiruje do wprowadzenia koreańskich smaków do polskiej kuchni.
