Nowa Warszawska Kuchnia – klasyka z twistem!

Tradycja w nowoczesnym wydaniu? To możliwe – i pyszne!
Flaki z boczniaka, pyzy z guanciale, schabowy w panko i W-Ztka 2.0?
Poznaj klasykę kuchni warszawskiej w zupełnie nowym, zaskakującym wydaniu – razem z Deborą Suliborską, szefową kuchni, która łączy tradycję z autorską, współczesną interpretacją smaków stolicy.
Wspólnie przygotujemy cztery autorskie dania inspirowane klasykami warszawskiego stołu, ale podane z twistem, który zachwyci zarówno miłośników tradycji, jak i fanów współczesnej kuchni:
Menu
- wege flaki z boczniaka z chilli, kolendrą i serem dojrzewającym,
- pyzy z wędzonym twarogiem z guanciale i kurkami,
- schabowy w panko z sosem cezar,
- brownie z gorącymi wiśniami i sosem waniliowym czyli WZtka 2.0.
Gotowanie zakończymy wspólnym posiłkiem przy lampce wina.
Podczas warsztatów będzie serwowana kawa, herbata i woda.
Dodatkowe informacje
Organizator zastrzega sobie prawo do odwołania zajęć, jeżeli nie zbierze się minimalna liczba uczestników.
ZERO WASTE – przynieś pojemnik i zabierz ze sobą jedzenie przygotowane na warsztatach.
340,00 zł/os
Termin: | 2025-11-14 |
Godzina: | 18:00 |
Lokalizacja: | Warszawa (Studio Kulinarne Bosch Al. Jerozolimskie 183 02-222 Warszawa) |
Prowadzący: | Debora Suliborska |
Czas trwania: | 3-4 h |