Prosecco w kuchni

Anna Kosterna-Kaczmarek
Opis warsztatu kulinarnego:

Co to jest Prosecco? W jakich regionach jest produkowane oraz jakie są jego rodzaje ? Czym różni się Prosecco DOC od DOCG? Jak można wykorzystać to wyjątkowe włoskie wino w naszej kuchni?

W świat Prosecco zabierze nas Ania Kostarna-Kaczmarek, która jak nikt potrafi przybliżyć temat oraz wskazać możliwości wykorzystania tego trunku w kuchni.

MENU

  • Krewetki w sosie maślanym na Prosecco
  • Risotto na Prosecco
  • Wyjątkowy deser niespodzianka z Prosecco
  • Degustacja różnych rodzajów Prosecco.

Gotowanie zakończymy wspólnym posiłkiem.

Podczas warsztatów będzie serwowana kawa, herbata i woda.

Dodatkowe informacje

Podczas warsztatów przygotowywanie potraw odbywa się w zespołach dwuosobowych.

Organizator zastrzega sobie prawo do odwołania zajęć, jeżeli nie zbierze się minimalna liczba uczestników.

cena 250,00 zł/os
Termin: 2020-06-09
Godzina: 18:00
Lokalizacja: Wrocław (Centrum Domowych Inspiracji Ul. Żmigrodzka 143 51-130 Wrocław)
Prowadzący: Anna Kosterna-Kaczmarek
Czas trwania: 3-4 h
Dostępnych miejsc: 14
DODAJ SWOJĄ OPINIĘ
Wybierz prowadzącego*:
Twoja ocena:
* Pola oznaczone gwiazdką są obowiązkowe
OPINIE KLIENTÓW