Włoski Makaron

Jeśli chodzi o makaron, Włochy są bezkonkurencyjne. Jako najwięksi światowi producenci i konsumenci – około dwudziestu pięciu kilogramów na osobę każdego roku, a za nimi niespodziewanie plasują się Tunezyjczycy – Włosi są prawdopodobnie jedynymi ludźmi, którzy chętnie jedzą makaron częściej niż raz dziennie. Oto krótki przegląd najpopularniejszych włoskich tradycyjnych dań z makaronu, które przetrwały próbę czasu, a także nasze najlepsze przepisy na makaron, dzięki którym możesz je ugotować w domu.
Menu
- penne al ragu di chorizo - specjalna wersja klasycznej bolognese z dodatkiem pikantnego chorizo,
świeżych ziół i czerwonego wina, - tagliatelle al gorgonzola e salmone - pyszny kremowy makaron z serem gorgonzola, świeżym wędzonym łososiem
i białym winem, - linguine con gamberoni, zucchini e pomodorini - kremowy makaron linguine z krewetkami w fantastycznym sosie z cukinii,
- ratatouille rigatoni - .wegetariański makaron z pysznymi paprykami, bakłażanami i pomidorami.
Gotowanie zakończymy wspólnym posiłkiem przy lampce wina.
Podczas warsztatów będzie serwowana kawa, herbata i woda.
Dodatkowe informacje
Organizator zastrzega sobie prawo do odwołania zajęć, jeżeli nie zbierze się minimalna liczba uczestników.
ZERO WASTE – przynieś pojemnik i zabierz ze sobą jedzenie przygotowane na warsztatach.
360,00 zł/os
Termin: | 2023-03-20 |
Godzina: | 18:00 |
Lokalizacja: | Warszawa (Studio Kulinarne Bosch Al. Jerozolimskie 183 02-222 Warszawa) |
Prowadzący: | Karlito's Way |
Czas trwania: | 3-4 h |