Kuchnia grecka z Idą Rojewską

Ida Rojewska
Opis:

Zapraszamy na wyjątkowe warsztaty kulinarne, podczas których przeniesiemy się w aromatyczny świat kuchni greckiej! Spotkanie poprowadzi Ida Rojewska – ceniona szefowa kuchni, mistrzyni smaków i pasjonatka śródziemnomorskich tradycji kulinarnych.

W trakcie warsztatów uczestnicy poznają tajniki greckiej kuchni – proste, pełne świeżości receptury, oparte na najwyższej jakości składnikach takich jak oliwa, oregano, cytrusy czy dojrzewające sery. Ida podzieli się swoimi sprawdzonymi technikami, opowie o kulinarnych inspiracjach oraz pokaże, jak wydobyć maksimum smaku z klasycznych greckich potraw.

Będą to warsztaty kulinarne, podczas których wspólnie wykonamy:

  • souvlaki z sałatką grecką i tzatzikami,
  • ryba faktycznie po grecku: ryba (okoń morski) pieczona na fasolce z sosem cytrynowym i werbeną,
  • falafel z bobu na humusie,
  • orzechowa baklava.

Gotowanie zakończymy wspólnym posiłkiem przy lampce wina.

Podczas warsztatów będzie serwowana kawa, herbata i woda.

Dodatkowe informacje

Organizator zastrzega sobie prawo do odwołania zajęć, jeżeli nie zbierze się minimalna liczba uczestników.

ZERO WASTE – przynieś pojemnik i zabierz ze sobą jedzenie przygotowane na warsztatach.

cena
340,00 zł/os
Termin: 2026-02-19
Godzina: 18:00
Lokalizacja: Warszawa (Studio Kulinarne Bosch Al. Jerozolimskie 183 02-222 Warszawa)
Prowadzący: Ida Rojewska
Czas trwania: 3-4 h
Wybierz liczbę biletów:
340,00 zł
Łączna kwota: 0 zł
DODAJ SWOJĄ OPINIĘ
OPINIE KLIENTÓW
DODAJ SWOJĄ OPINIĘ
Wybierz prowadzącego*:
Twoja ocena:
* Pola oznaczone gwiazdką są obowiązkowe