Kuchnia grecka z Idą Rojewską
Zapraszamy na wyjątkowe warsztaty kulinarne, podczas których przeniesiemy się w aromatyczny świat kuchni greckiej! Spotkanie poprowadzi Ida Rojewska – ceniona szefowa kuchni, mistrzyni smaków i pasjonatka śródziemnomorskich tradycji kulinarnych.
W trakcie warsztatów uczestnicy poznają tajniki greckiej kuchni – proste, pełne świeżości receptury, oparte na najwyższej jakości składnikach takich jak oliwa, oregano, cytrusy czy dojrzewające sery. Ida podzieli się swoimi sprawdzonymi technikami, opowie o kulinarnych inspiracjach oraz pokaże, jak wydobyć maksimum smaku z klasycznych greckich potraw.
Będą to warsztaty kulinarne, podczas których wspólnie wykonamy:
- souvlaki z sałatką grecką i tzatzikami,
- ryba faktycznie po grecku: ryba (okoń morski) pieczona na fasolce z sosem cytrynowym i werbeną,
- falafel z bobu na humusie,
- orzechowa baklava.
Gotowanie zakończymy wspólnym posiłkiem przy lampce wina.
Podczas warsztatów będzie serwowana kawa, herbata i woda.
Dodatkowe informacje
Organizator zastrzega sobie prawo do odwołania zajęć, jeżeli nie zbierze się minimalna liczba uczestników.
ZERO WASTE – przynieś pojemnik i zabierz ze sobą jedzenie przygotowane na warsztatach.
340,00 zł/os
| Termin: | 2026-02-19 |
| Godzina: | 18:00 |
| Lokalizacja: | Warszawa (Studio Kulinarne Bosch Al. Jerozolimskie 183 02-222 Warszawa) |
| Prowadzący: | Ida Rojewska |
| Czas trwania: | 3-4 h |