Kuchnia bałkańska

Jakub Steuermark
Opis:

Warsztaty kulinarne dla fanów kuchni bałkańskiej!

Jakub Steuermark zabierze nas w klimatyczną, bałkańską podróż pełną smaków. Zaczniemy od popularnego cevapcici – dania z bardzo drobno siekanego lub mielonego mięsa podanego w formie aromatycznych kotlecików. Cavapcici, w zależności od regionu, mogą się różnić zarówno nazwą jaki i dodatkami. Podczas naszej podróży przygotujemy charakterystyczny chłodnik, popularny w Macedonii, Albanii i Bułgarii, a także pilav - tradycyjny ryż z mięsem jagnięcym, cieciorką i mnóstwem warzyw z domowym, pikantnym sosem Ljutenica. Na zakończenie skosztujemy pysznego orzechowego ciasta ze słodką nutą czekolady i rumu.

Menu

  • cevapcici, czyli małe kofty z sałatką bałkańską z pomidorów i cebuli,
  • tarator, czyli bałkański chłodnik,
  • pilav, czyli tradycyjny ryż z mięsem jagnięcym, cieciorką i mnóstwem warzyw z domowym ostrym sosem Ljutenica,
  • bajadera à la Tito, czyli pyszne orzechowe ciasto ze słodką nutą czekolady i rumu.

Gotowanie zakończymy wspólnym posiłkiem przy lampce wina.

Podczas warsztatów będzie serwowana kawa, herbata i woda.

Dodatkowe informacje

Organizator zastrzega sobie prawo do odwołania zajęć, jeżeli nie zbierze się minimalna liczba uczestników.

ZERO WASTE – przynieś pojemnik i zabierz ze sobą jedzenie przygotowane na warsztatach.

cena
340,00 zł/os
Termin: 2024-10-25
Godzina: 18:00
Lokalizacja: Warszawa (Studio Kulinarne Bosch Al. Jerozolimskie 183 02-222 Warszawa)
Prowadzący: Jakub Steuermark
Czas trwania: 3-4 h
Wybierz liczbę biletów:
340,00 zł
Łączna kwota: 0 zł
DODAJ SWOJĄ OPINIĘ
OPINIE KLIENTÓW
DODAJ SWOJĄ OPINIĘ
Wybierz prowadzącego*:
Twoja ocena:
* Pola oznaczone gwiazdką są obowiązkowe