Azjatyckie pierożki

W Polsce kochamy pierogi! Pierogi z kapustą i grzybami, pierogi z mięsem. Wszyscy znamy te dania doskonale.
Jeśli chciałbyś zobaczyć jak to klasyczne danie przygotowywane jest w Azji, to gorąco zapraszamy Cię na warsztaty z Inessą, etniczną Koreanką urodzoną i wychowaną w Kazachstanie.
Inessa zdradzi nam tajniki idealnego ciasta, by było cieniutkie i sprężyste!
Pokaże nam jak kleić pierożki by wyglądały ciekawie, oraz podpowie, czym nafaszerować, by było pyszne!
Będą to warsztaty kulinarne, podczas których wspólnie wykonamy:
- japońskie gyoza z wieprzowiną i krewetkami,
- koreańskie kimchi mandu z wieprzowiną i kimchi,
- chińskie xiaolongbao z soczystym nadzieniem z kurczaka i warzyw,
- deser: orzeźwiająca sałatka owocowa.
W oryginalnej odsłonie wszystkie te pierożki są z nadzieniem mięsnym z różnymi dodatkami, ale mogą być również w odsłonie wegetariańskiej lub wegańskiej. Zgłoś nam swoją dietę, a specjalnie dla Ciebie będzie przygotowana wersja wege!
Gotowanie zakończymy wspólnym posiłkiem przy lampce wina.
Podczas warsztatów będzie serwowana kawa, herbata i woda.
Dodatkowe informacje
Organizator zastrzega sobie prawo do odwołania zajęć, jeżeli nie zbierze się minimalna liczba uczestników.
ZERO WASTE – przynieś pojemnik i zabierz ze sobą jedzenie przygotowane na warsztatach.
340,00 zł/os
Termin: | 2024-03-16 |
Godzina: | 16:00 |
Lokalizacja: | Warszawa (Studio Kulinarne Bosch Al. Jerozolimskie 183 02-222 Warszawa) |
Prowadzący: | Inessa Kim |
Czas trwania: | 3-4 h |









