Tajskie Street Food

Robert Wojnarowski
Opis warsztatu kulinarnego:

Wyruszmy w podróż po Tajlandii z Robertem Wojnarowskim, absolwentem szkoły kulinarnej w Bangkoku! Ulice Tajlandii pełne są aromatycznych potraw. Dlatego warto mieć przewodnika, człowieka, który zna tajski street food jak własną kieszeń. Street food, czyli uliczne jedzenie to nic innego jak przekąski, owoce czy napoje sprzedawane wprost z prowizorycznych mobilnych straganów. Tajska sztuka kulinarna pełna jest zaskakujących kontrastów i egzotycznych składników. Będzie kolorowo, orientalnie i wesoło… Przygotujcie wygodne buty!

MENU

  • Naleśniki z bananami i skondensowanym mlekiem kokosowym
  • Smażony ryż z krewetkami ,dymką ,kokosem i jakiem w ananasie
  • Pad thai z krewetkami, tofu, orzechami ziemnymi i makaronem ryżowym
  • Mango Sticky Rice ze smażonymi ziarnami soi
  • Kurczak w sosie ostrygowym z Kai lan ,fasolką wężową i orzechami nerkowca

Gotowanie zakończymy wspólnym posiłkiem przy lampce wina.

Podczas warsztatów będzie serwowana kawa, herbata i woda.

Dodatkowe informacje

Podczas warsztatów przygotowywanie potraw odbywa się w zespołach dwuosobowych.

Organizator zastrzega sobie prawo do odwołania zajęć, jeżeli nie zbierze się minimalna liczba uczestników.

cena promocyjna 170,00 zł/os
Termin: 2020-03-21
Godzina: 16:00
Lokalizacja: Warszawa (Centrum Domowych Inspiracji al. Jerozolimskie 183 02-222 Warszawa)
Prowadzący: Robert Wojnarowski
Czas trwania: 3-4 h
Dostępnych miejsc: 0
DODAJ SWOJĄ OPINIĘ
Wybierz prowadzącego*:
Twoja ocena:
* Pola oznaczone gwiazdką są obowiązkowe
OPINIE KLIENTÓW