Ryż i curry w kuchni tajskiej

Robert Wojnarowski
Opis warsztatu kulinarnego:

ABC gotowania po tajsku z wyróżnieniem niezbędnych składników oraz naczyń, bez których kuchnia tajska nie może się obyć. 
Nauczmy się przygotowywać klasyczne ryże w kuchni tajskiej, tak aby poczuć prawdziwy smak ryżu idealnie komponujący się z wybranymi Curry.

Przygotujemy pasty w moździerzach, aby później móc cieszyć się pełnią tajskich smaków.
Będziemy ucierać, siekać, miażdżyć i znów ucierać, aby nasze produkty bezbłędnie oddały aromat Azji!

Chef kuchni restauracji N31, absolwent szkoły kulinarnej w Bangkoku - Culineur z certyfikatem na kuchnię azjatycką, podpowie Ci jak przygotować wyśmienite dania z krewetkami, które chętnie będzie przygotowywać sobie i swoim znajomym.

Menu

  • Tikka masala  
  • Green Curry  
  • Panang Curry 
  • Ryż jaśminowy z pandanowcem
  • Ryż basmati  maślany z kurkumą

Gotowanie zakończymy wspólnym posiłkiem przy lampce wina.
Podczas warsztatów będzie serwowana kawa, herbata i woda.

Dodatkowe informacje

Podczas warsztatów przygotowywanie potraw odbywa się w zespołach dwuosobowych.

Organizator zastrzega sobie prawo do odwołania zajęć, jeżeli nie zbierze się minimalna liczba uczestników.

cena promocyjna 170,00 zł/os
Termin: 2020-04-18
Godzina: 16:00
Lokalizacja: Warszawa (Centrum Domowych Inspiracji al. Jerozolimskie 183 02-222 Warszawa)
Prowadzący: Robert Wojnarowski
Czas trwania: 3-4 h
Dostępnych miejsc: 3
DODAJ SWOJĄ OPINIĘ
Wybierz prowadzącego*:
Twoja ocena:
* Pola oznaczone gwiazdką są obowiązkowe
OPINIE KLIENTÓW