Zbigniew Bartz

Chef Zbigniew Bartz to prawdziwy kucharz zarówno z zawodu, jak i z zamiłowania.

Absolwent jednej z najlepszych polskich szkół gastronomicznych im. E.Pijanowskiego w Warszawie. Obecnie sam rozwija umiejętności młodych adeptów sztuki kulinarnej w szkole gastronomicznej w rodzinnym Otwocku. 

Wywodzi się z rodziny znanych karczewskich wędliniarzy i masarzy. Babcia Zosia od małego przekazywała mu tajniki rodzinnych receptur, wg których razem robili: salceson, białą kiełbasę, pierogi, chleb czy ciasta.

Zawodowo przeszedł wszystkie stanowiska w kuchni zdobywając wiedzę i doświadczenie w znanych, lubianych restauracjach oraz hotelach, m.in.: u Kucharzy, Intercontinental Warszawa, Moonsfera, Belvedere, Warszawa Wschodnia by M. Gessler.

Aktualnie prawa ręka Matusza Gesslera. Jest także szefem kuchni Wino na Widelcu w Józefowie oraz szefem kreatywnym nowego kulinarnego projektu: przygotowane.pl. Prowadzi warsztaty i pokazy kulinarne na terenie całej Polski, rozwija się jako food stylista pod okiem Zuzy Chlebek - najlepszej z najlepszych food stylistek w kraju. Jest współwłaścicielem marki Don Pastro Street Food, która serwuje street foodowe bestseller’y z całego świata.

 

,

Zbigniew Bartz
DODAJ SWOJĄ OPINIĘ
OPINIE KLIENTÓW
DODAJ SWOJĄ OPINIĘ
Wybierz prowadzącego*:
Twoja ocena:
* Pola oznaczone gwiazdką są obowiązkowe