Olga Maj & Giacomo Carreca

OLGA MAJ - miłośniczka Włoch, entuzjastka La Dolce Vita czyli słodkiego życia”, w którym jest czas na zatrzymanie i delektowanie się każdym kęsem, na długie i głośne rozmowy przy wspólnym stole. Mieszkała jakiś czas w Rzymie, a po powrocie do kraju postanowiła stworzyć swoje małe Włochy organizując warsztaty z włoskimi kucharzami i eventy w iście włoskiej atmosferze.

Life is a combination of magic and pasta”.

F. Fellini

GIACOMO CARRECA - włoski szef kuchni urodzony na Sycylii, a dokładnie w Palermo. Dwa lata temu przeprowadził się do Warszawy z myślą o włoskim gotowaniu. Od tamtego czasu nieźle zawojował w kuchni restauracji Diverso. Jak mówi:

Nazywają mnie perfekcjonistą, a ja chcę po prostu jak najlepiej wykorzystać to czego nauczyłem się w mojej nieprzerwanej podróży kulinarnej trwającej od 2011 roku”.

"La cucina è di per se scienza, sta al cuoco renderla un arte”.

Gotowanie jest samo w sobie nauką, od kucharza zależy czy stanie się sztuką”.

G. Marchesi

Olga Maj & Giacomo Carreca
DODAJ SWOJĄ OPINIĘ
OPINIE KLIENTÓW
Data dodania:2022-03-27 |Kasia
ocena ocena ocena ocena ocena
Prowadzący:Olga Maj & Giacomo Carreca
Super warsztaty. Przełamałam swoją niechęć do gotowania bo nawet zrobienie makaronu okazało się nie ciężką pracą a świetną zabawą:-) Atmosfera na warsztatach super. Dużo się dowiedziałam i spędziłam cudownie czas. Polecam zarówno pod kątem merytorycznym jak i jako sposób na oderwanie się od codzienności. Olga i Giacomo dziękuję! Dziękuję również Paniom wspierającym warsztat za świetną organizację i dbałość o komfort uczestniķów warsztatów.Do zobaczenia!
Data dodania:2022-02-07 |Marysia
ocena ocena ocena ocena ocena
Prowadzący:Olga Maj & Giacomo Carreca
Warsztaty polecam zdecydowanie każdemu, zarówno tym co potrafią gotować jak i tym co dopiero zaczynają. Warsztaty profesjonalne jednocześnie w bardzo miłej i domowej atmosferze. Bawiłam się doskonale, zupełnie nie czując upływającego czasu. Na pewno wybiorę się raz jeszcze.
Data dodania:2022-02-02 |Marzena
ocena ocena ocena ocena ocena
Prowadzący:Olga Maj & Giacomo Carreca
Dziękuję za wspaniałe warsztaty z kuchni włoskiej i miło spędzony czas. Warsztaty poprowadzone w przyjemnej atmosferze z ciekawym informacjami o włoskich smakach, zwyczajach, podróżach. Radośni, zgrani i pomocni prowadzący czuwali nad każdym daniem i pomagali uczestnikom. Przygotujcie się na pyszną degustację i lampeczkę winka.
Data dodania:2022-01-23 |Katarzyna
ocena ocena ocena ocena ocena
Prowadzący:Olga Maj & Giacomo Carreca
Super warsztaty! Naprawdę fajnie spędzony czas z dobrym jedzeniem! Prowadzący pomocni i z super energią! Polecam każdemu, kto chce się nauczyć trików z włoskiej kuchni!
Data dodania:2022-01-23 |Natalia
ocena ocena ocena ocena ocena
Prowadzący:Olga Maj & Giacomo Carreca
Warsztaty prowadzone przez Olgę i Giacomo były moimi pierwszymi warsztatami kulinarnymi i jestem bardzo zadowolona ❤ cudownie spędzony czas, swobodna atmosfera, duża dawka wiedzy przekazana w przyjemny, przejrzysty sposób. Prowadzący są przemili i bardzo profesjonalni, widać, że kochają to co robią. Dzięki nim moja miłość do włoskiej kuchni rozkwitła jeszcze bardziej i z przyjemnością będę wykorzystywać to, czego się nauczyłam. Polecam
Data dodania:2021-11-06 |Zara
ocena ocena ocena ocena ocena
Prowadzący:Olga Maj & Giacomo Carreca
Jestem bardzo zadowolona z przeprowadzonego kursu. Świetnie spędzony czas podczas warsztatów gotowania! Było miło i sympatycznie. Polecam na 100% Grazie Giacomo e Olga❤️
Data dodania:2021-10-30 |Michał
ocena ocena ocena ocena ocena
Prowadzący:Olga Maj & Giacomo Carreca
Cudownie spędzony wieczór, prowadzący z olbrzymią wiedzą i bardzo pozytywną energią, polecam wszystkim pasjonatom gotowania :)
Data dodania:2021-10-29 |Domink
ocena ocena ocena ocena ocena
Prowadzący:Olga Maj & Giacomo Carreca
Bardzo miło spędzony czas, wyjątkowo swobodna atmosfera i prowadzący chętnie dzielący się wiedzą. Wszystko to sprawia że nauka gotowania to czysta przyjemność i aż chciałoby się wrócić niejeden raz po nowe doświadczenia
Data dodania:2021-10-27 |Ewelina
ocena ocena ocena ocena ocena
Prowadzący:Olga Maj & Giacomo Carreca
Fantastyczne warsztaty we włoskim klimacie. Świetna organizacja, bezproblemowe podejście, extra atmosfera i wartościowa wiedza nt kuchni włoskiej. Polecam wszystkim a sama z niecierpliwoscią czekam na kolejne :)
Data dodania:2021-10-22 |Lidia
ocena ocena ocena ocena ocena
Prowadzący:Olga Maj & Giacomo Carreca
Zgadzam się z powyższymi opiniami o prowadzących - profesjonaliści w każdym calu, a oprócz tego przemili, uśmiechnięci i niezwykle pomocni. Przygotowany przez nich program to pigułka z kuchni sycylijskiej. Warsztaty prowadzone z dużym poczuciem humoru, ciekawostkami i mnóstwem informacji nie tylko o gotowaniu. Polecam i już zastanawiam się na kolejnym wyborem warsztatów, który przygotowują Olga i Giacomo, ale nie ma miejsc
Data dodania:2021-10-08 |Robert
ocena ocena ocena ocena ocena
Prowadzący:Olga Maj & Giacomo Carreca
Warsztaty te na pewno nie są dla osób, które zaczynają przygodę z kuchnią. Jeżeli chcemy nauczyć się podstaw ro raczej nie na zajęciach prowadzonych przez Giacomo. Dla mnie to jednak niewątpliwa zaleta. Ja chciałem raczej dowiedzieć się jakie triki stosuje profesjonalny włoski kucharz, a przy okazji nauczyć się prawidłowo przyrządzić kilka włoskich hitów, takich jak carbonara i ravioli i ugotować makaron w punkt. W czasie zajęć, w moim notatniku zapisałem sporo stron. Niektóre informacje, podawane przez Giacomo były dla mnie zupełnie nowe, nigdy nie znalazłem podobnych porad i pomysłów w internecie. Mogę powiedzieć, że wreszcie poznałem sekret gotowania pasty al dente :-). Dla mnie warsztaty bardzo wartościowe. Dodatkowy atutem jest niewątpliwie fajna, przyjazna atmosfera oraz bardzo aktywna obsługa, tzn. osoby, które cały czas dbają o porządkowanie stanowisk (w czasie przerw) i zapewnienie odpowiednich akcesoriów (garnki, patelnie, noże itp.) i produktów. Duży plus również dla P.Sławka, który pomaga w obsłudze urządzeń i w zrozumiały sposób wyjaśnia w jaki sposób należy na nich pracować. Trochę się rozpisałem, ale jeszcze jedna ważna podpowiedź, szczególnie dla miłośników dobrego wina i prosecco, zostawcie samochody w domu :-), poza tym powrót do domu raczej późnym wieczorem, ok. 22:00.
Data dodania:2021-10-07 |Żaneta
ocena ocena ocena ocena ocena
Prowadzący:Olga Maj & Giacomo Carreca
Pomimo Jesiennej aury, która aktualnie panuje w Polsce to podczas warsztatów z Olgą i Giacomo można było się przenieść do pięknej słonecznej Italii.... Już na samym wejściu czuć było atmosferę, klimat oraz zapach włoskiego jedzenia, wina. Prowadzący z szerokim uśmiechem na twarzy, włoskim prosseco witali kolejnych uczestników i od samego początku integrowali się z grupą - jak prawdziwa włoska rodzina :) Przed każdym daniem mogliśmy się dowiedzieć mnóstwo informacji, ciekawostek odnośnie prawdziwych włoskich produktów, historii związanych z konkretnym daniem (np. o Carbonarze;)), pochodzeniem składników. Baaardzo duża dawka wiedzy - ogromny plus warsztatów!!! Dodatkowo dania były na tyle zróżnicowane (klasyczna Carbonara, makaron z owocami morza i wyrabianie swojego ciasta na raviolli) pozwoliło przełamać barierę i zacząć gotować dla przyjaciół i rodziny :) A do tego przeplatający się język polski i włoski w tle włoska muzyka, dostępne przepyszne włoskie wino (białe lub czerwone) i unoszący się zapach włoskiego espresso - wszystko to tworzyło niesamowite doznania i klimat :) Moja ocena 10/10!
Data dodania:2021-10-05 |Piotr
ocena ocena ocena ocena ocena
Prowadzący:Olga Maj & Giacomo Carreca
Niezwykle udane warsztaty. Prowadzący z ogromną wiedzą i umiejetnościami kulinarnymi potrafili jednocześnie stworzyć przemiłą atmosferę, gdzie każdy mógł poczuć się swobodnie. Byli bardzo pomocni i zainteresowani podniesieniem naszych umiejętności. Z uśmiechem udzielali wskazówek i korygowali potknięcia uczestników. Podczas degustacji przyrządzonych przez nas potraw opowiadali ciekawostki o włoskiej kuchni i podróżach. Czułem się tak jakbym gotował z grupą starych przyjaciół. Wiele się nauczyłem. Pomimo że nigdy wcześniej nie przyrządzałem owoców morza to od dziś spaghetti alle vongole będzie moim daniem na specjalne okazje :) Czekam już na następne warsztaty z tą parą!
Data dodania:2021-10-05 |Ewa
ocena ocena ocena ocena ocena
Prowadzący:Olga Maj & Giacomo Carreca
Fantastyczne warsztaty, mega okazja do poznania prawdziwych włoskich smaków, prowadzący to prawdziwi profesjonaliści
DODAJ SWOJĄ OPINIĘ
Wybierz prowadzącego*:
Twoja ocena:
*Pola oznaczone gwiazdką są obowiązkowe