Łukasz Dobrowolski
Szef Kuchni, ale przede wszystkim kucharz. Pasjonat kuchni i poszukiwacz zapomnianych smaków. Wieczny optymista, który w niekonwencjonalny sposób łączy polskie klasyki z elementami kuchni całego świata. Miłośnik prostoty, zakochany w mące.
Jak sam o sobie mówi, jest kucharzem z pasji, a piekarzem z ciekawości.
Łukasz Dobrowolski to człowiek, który pierwsze kroki w gastronomii stawiał pod okiem babci, która była szefową kuchni. To ona nauczyła go, że najważniejszy jest smak. Z tak silnymi podstawami, przemierza Europę na motocyklu, by poznawać regionalne smaki i podpatrywać lokalne sposoby przygotowywania dań, które zna z dzieciństwa. Łukasz twierdzi, że bycie dzieckiem i jedzenie to najpiękniejsze rzeczy w życiu. Dzieciństwo to czas w którym nie myślimy o sztućcach, dobrym wychowaniu, tylko o zabawie, delektując się smakiem z uśmiechem na ustach.
Jest organizatorem wielu warsztatów kulinarnych, podczas których stara się zarazić uczestników dobrym humorem. Uwielbia stylizować dania, stać przed kamerą i dzielić się wiedzą z innymi. Twierdzi, że najcenniejsze co możemy dać drugiemu człowiekowi to uśmiech.
Jego styl to połączenie kuchni ulicznej z nowoczesnym sposobem podania i wykorzystaniem sezonowych, regionalnych produktów. Jest twórcą menu wielu restauracji w całym kraju. Jego kuchnia jest odzwierciedleniem jego duszy, która jest nieprzewidywalna i przesiąknięta kolorami.
