Jakub Steuermark
Urodzony i wychowany na warszawskim Powiślu, rocznik 1976. Gotował od zawsze a pierwsze szlify zdobywał jako dziecko w kuchni swojej babci. W 2006 roku wyjechał na Florydę i założył Deli – bar z kanapkami, w którym wszystkie produkty były w naturalny sposób wędzone, duszone i długo gotowane.
Od 2008 roku pracował w Anglii jako Szefa Kuchni w jednym z prestiżowych gastropubów w West Sussex. Stamtąd trafił do Londynu i razem z innymi szefami współtworzył Jamie’s Italian, włoską restaurację Jamiego Olivera w Covent Garden. W Anglii zdobył formalne kucharskie wykształcenie.
W 2010 roku pracował w Hiszpanii jako Szef Kuchni zarządzający w dwóch restauracjach: irlandzkim gastropubie i typowym grillbarze, w których miał możliwość kreowania swojego menu. Jesienią 2013 roku wrócił do Polski i rozpoczął pracę w restauracjach w Warszawie. Gotował na Targu Śniadaniowym, stworzył i wzbogacił menu kilku warszawskich restauracji.
Od ponad sześciu lat jest gospodarzem kuchni w programie „Pytanie na Śniadanie” na TVP2, gotuje zgodnie ze sobą i ideą Comfort food.