Jakub Steuermark

Urodzony i wychowany na warszawskim Powiślu, rocznik 1976. Gotował od zawsze a pierwsze szlify zdobywał jako dziecko u swojej babci w kuchni. W 2006 roku wyjechał do USA, na Florydę, gdzie założył swoje Deli – bar z kanapkami, w którym wszystkie produkty były w naturalny sposób wędzone, duszone i długo gotowane.

Od 2008 roku mieszkał i pracował w Anglii, gdzie objął stanowisku Szefa Kuchni w jednym z prestiżowych gastropubów w West Sussex. Stamtąd trafił do Londynu, gdzie razem z innymi szefami mógł współtworzyć Jamie’s Italian, włoską restaurację Jamiego Olivera w Covent Garden. W Anglii pracował 2 lata, gdzie ukończył formalne kucharskie wykształcenie.

W 2010 roku podjął decyzję o wyjeździe do Hiszpanii, gdzie objął stanowisko Szefa Kuchnia w dwóch restauracjach – irlandzkim gastropubie i typowym grillbarze, gdzie kreował swoje menu i zarządzał kuchniami obu restauracji. Jesienią 2013 roku wrócił do Polski i rozpoczął pracę w restauracjach w Warszawie. Gotował na Targu Śniadaniowym, stworzył i wzbogacił menu kilku warszawskich restauracji.

Od ponad sześciu lat jest gospodarzem kuchni w programie „Pytanie na Śniadanie” na TVP2, gdzie gotuje zgodnie ze sobą i ideą Comfort food. 

Jakub Steuermark
DODAJ SWOJĄ OPINIĘ
OPINIE KLIENTÓW
DODAJ SWOJĄ OPINIĘ
Wybierz prowadzącego*:
Twoja ocena:
* Pola oznaczone gwiazdką są obowiązkowe