Królewskie steaki od A do Z

Julita Strzałkowska
Opis warsztatu kulinarnego:

Co to jest sezonowanie mięsa? Które części mięsa wybierać? Co jest istotne w trakcie kupowania? Jak uzyskać odpowiedni poziom wysmażenia? W trakcie warsztatów odpowiemy na te i wiele innych pytań. Przygotujemy sosy do steaków oraz sporą ilość smacznych i zaskakujących dodatków z różnych części świata. Będziemy smażyć, grillować, siekać, piec oraz łączyć smaki.

Dzięki warsztatom prowadzonym przez Julitę Strzałkowską, znaną blogerkę kulinarną, będziesz mieć możliwość podpatrzenia, jak przygotowują wyśmienite, soczyste steki mistrzowie w swoim fachu. 

Menu

  • Rostbef sezonowany na mokro 30 dni
  • Rib Eye sezonowany na sucho 30 dni 
  • TOMAHAWK sezonowany na sucho 30 dni
  • Dodatkowo: sos na czerwonym winie, sos berneński, masło z aromatycznymi dodatkami, topinambur z rozmarynem, pieczone z masłem ziemniaki, pieczone pomidorki koktajlowe w stylu włoskim.

Gotowanie zakończymy wspólnym posiłkiem przy lampce wina.
Podczas warsztatów będzie serwowana kawa, herbata i woda.

Dodatkowe informacje

Organizator zastrzega sobie prawo do odwołania zajęć, jeżeli nie zbierze się minimalna liczba uczestników.

cena 200,00 zł/os
Termin: 2020-04-17
Godzina: 18:00
Lokalizacja: Warszawa (Centrum Domowych Inspiracji al. Jerozolimskie 183 02-222 Warszawa)
Prowadzący: Julita Strzałkowska
Czas trwania: 3-4 h
Dostępnych miejsc: 0
DODAJ SWOJĄ OPINIĘ
Wybierz prowadzącego*:
Twoja ocena:
* Pola oznaczone gwiazdką są obowiązkowe
OPINIE KLIENTÓW