Kuchnia włoska - smaki Kalabrii

Antonio & Olga
Opis warsztatu kulinarnego:

Dania prosto z południa Włoch, kalabryjskiego domu Antonio, w którym receptury przekazywane są z pokolenia na pokolenie. Zdradzimy Ci jak zaserwować zaskakującą przekąskę, którą przygotujesz w szybki i łatwy sposób z każdego warzywa, używając tylko 2 dodatkowych składników. Dowiesz się, jak można wykorzystać druty w kuchni, na których dawno temu włoskie gospodynie robiły nie tylko skarpety, ale też makaron oraz jak przygotować tradycyjne pulpeciki mięsne w aromatycznym sosie pomidorowym, które zawsze smakują dużym i małym!

Ta polsko-włoska para, jaką tworzą Antonio i Olga, wprowadzi Cię w świat włoskiej kuchni w jej najsmaczniejszym wydaniu. Spowodują, że Twoje dania nabiorą prawdziwego włoskiego temperamentu.

Menu

  • Fritelle di zucchine czyli chrupiące placuszki z cukinią
  • Maccheroni calabresi czyli makaron robiony na drutach
  • Polpette della nonna czyli pulpeciki z przepisu włoskiej babci
  • Deser niespodzianka 

Gotowanie zakończymy wspólnym posiłkiem przy lampce wina.
Podczas warsztatów będzie serwowana kawa, herbata i woda.

Dodatkowe informacje

Warsztaty są prowadzone równolegle w dwóch językach: po polsku przez Olgę i po angielsku przez Antonio.

Podczas warsztatów przygotowywanie potraw odbywa się w zespołach dwuosobowych.

Organizator zastrzega sobie prawo do odwołania zajęć, jeżeli nie zbierze się minimalna liczba uczestników.

cena promocyjna 170,00 zł/os
Termin: 2020-04-25
Godzina: 16:00
Lokalizacja: Warszawa (Centrum Domowych Inspiracji al. Jerozolimskie 183 02-222 Warszawa)
Prowadzący: Antonio & Olga
Czas trwania: 3-4 h
Dostępnych miejsc: 4
DODAJ SWOJĄ OPINIĘ
Wybierz prowadzącego*:
Twoja ocena:
* Pola oznaczone gwiazdką są obowiązkowe
OPINIE KLIENTÓW