Krewetki w kuchni tajskiej

Robert Wojnarowski
Opis warsztatu kulinarnego:

Dobrze przyrządzone krewetki są soczyste i pyszne! Można je kupić w rozsądnej cenie i zrobić pyszne restauracyjne danie. Są idealne jako przystawki na przyjęcia, romantyczne kolacje we dwoje. Idealne do dobrego wina!
Jak prawidłowo obrać krewetki, jak przygotować te surowe/szare, a jak wykorzystać różowe?
Dobrze przygotowane potrzebują woka, wysokiej temperatury dobrego oleju i cierpliwości.

Chef kuchni restauracji N31, absolwent szkoły kulinarnej w Bangkoku - Culineur z certyfikatem na kuchnię azjatycką, podpowie Ci jak przygotować wyśmienite dania z krewetkami, które chętnie będzie przygotowywać sobie i swoim znajomym.

Menu

  • Stir fry krewetkowe z warzywami i grzybami shitake
  • Pad thai krewetkowy z tofu, orzechami i pastą tamarynową
  • Hiszpańskie krewetki z kiełbasą chorizo i kolendrą
  • Krewetki balsamico z chrupiącą bagietką i białym winem

Gotowanie zakończymy wspólnym posiłkiem przy lampce wina.

Podczas warsztatów będzie serwowana kawa, herbata i woda.

Dodatkowe informacje

Podczas warsztatów przygotowywanie potraw odbywa się w zespołach dwuosobowych.

Organizator zastrzega sobie prawo do odwołania zajęć, jeżeli nie zbierze się minimalna liczba uczestników.

cena 250,00 zł/os
Termin: 2020-05-16
Godzina: 16:00
Lokalizacja: Warszawa (Centrum Domowych Inspiracji al. Jerozolimskie 183 02-222 Warszawa)
Prowadzący: Robert Wojnarowski
Czas trwania: 3-4 h
Dostępnych miejsc: 10
DODAJ SWOJĄ OPINIĘ
Wybierz prowadzącego*:
Twoja ocena:
* Pola oznaczone gwiazdką są obowiązkowe
OPINIE KLIENTÓW